dilluns, 20 de maig del 2013

DIUMENGE DE PENTECOSTA




http://www.youtube.com/watch?v=0pFaFy3KjQc



Allò més important de les nostres vides i de les relacions que mantenim amb els altres és, en si mateix, invisible; es tracta del nostre esperit, de les nostres disposicions interiors, com són: la tendresa i la capacitat d'estimar, de comprendre i perdonar. És en el nostre interior on germina la fortalesa i la disponibilitat, la capacitat de superar les dificultats i d'obrir-nos al bé i a la veritat.
Avui, festa de la Pentecosta, celebrem el do de l'Esperit de Déu vessat en el cor dels primers creients, com culminació del misteri pasqual de Jesús. Amb la vinguda de l'Esperit Sant va quedar confirmada i consolidada l'obra exterior de Crist en els apòstols i deixebles, per la transformació dels seus cors, la il•luminació esplendorosa de la seva fe, la dilatació del seu amor i l'enfortiment de la seva voluntat; significat tot això per unes llengües, com flamarades, que es repartien, posant-se damunt de cadascun. Llavors, es van omplir tots de l'Esperit Sant i van començar a parlar en llengües estrangeres.
L'Evangeli ens ha narrat una altra escena del do de l'Esperit als apòstols. Jesús els va saludar, dient: La pau sigui amb vosaltres. ‘Com el Pare m'ha enviat a mi, també jo us envio a vosaltres'. Llavors alenà damunt d'ells i els digué: ‘Rebeu l'Esperit Sant'. L'alè diví és una metàfora ordinària per a expressar la presència de Déu donant vida al món. Ja les primeres pàgines del Gènesi ens diuen que l'Esperit de Déu aletejava sobre les aigües i donava vida a tots els éssers. L'alè diví al•ludeix a la seva presència constant donant vida a tot ser vivent i de manera especial, a l'home. És l'Esperit vivificant que inspira tot bé i tota obra bona.
http://www.bisbaturgell.org/index.php?option=com_content&view=article&id=2143%3Adiumenge-de-pentecosta&catid=323%3Aany-c&Itemid=100264&lang=ca

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada